CHALLENGE CALELLA


Calella 3 d'Octubre 2010. 3,8 km swim, 180km bike, 42,2 km run

Doncs sí , ja està fet. I crec que vaig trigar menys en fer-ho que en escriure la crònica. Ja he fet un triatló de llarga distància, ara diuen que sóc un Ironman.
Natació
Dia genial per fer aquesta part de la prova. Un mar molt tranquil,

bona temperatura. Sortim en grups d'edat cada 10 minuts. Agafo un ritme tranquil des de l'inici i no el deixo fins al final. Era una sola volta de 38oomts. Tot i que és la part que menys m'agrada del triatló crec que va ser la que més vaig gaudir. Molt tranquil tota l'estona i fent millor temps del que esperava. Fins i tot em va fer gràcia trobar-me un grup de meduses . Arribada a la platja, saludo al millors fans del món, Marc, Roger i Raquel, un parell de fotos i a per la bici.
Bici

Circuit de tres voltes, les dues primeres Calella-Masnou, i la última Calella-Mataró.

Tots els que en sabem de triatló diuen que aquesta és la part important de la llarga distància. Com facis la bici, marcarà la prova.
Com el meu objectiu és acabar la challenge, em toca fer cas del mister, el gran Ivan, i haig de fer una bici amb molt de cap. No pots cremar-te a la bici si vols acabr la marató sense arrasrar-te.I així ho vaig fer, potser fins i tot amb massa cap. Em trobo al Tusi a l'ultima volta que m'ho recorda," sobretot dosifica Joan, que encara queda molt".
A l'arribada a la T2, el primer moment emocionant de la cursa. Els 180km, ja es comencen a notar a les cames, i és una gran alegria veure i escoltar els crits d'ànim del meu reduït club de fans, que ara ja ha crescut i s'ha incorporat ma germana Angie.
Baixo de la bici i vaig a deixar-la amb les primeres llàgrimes als ulls.
Cursa a peu

Aqui ja s'han acabat les estrategies i les tàctiques. Ara ja no val pensar en ritmes de cursa, en reservar molt o poc. En algun moment hi penses, però arriba un instant de la marató que només et serveixen dues coses: el teu cap ( qui t'havia de dir que es corre amb el cap), i el club de fans. A la marató el club ha crescut. La primera volta la faig a bon ritme gràcies al "guada", Rubén. M'el trobo al passeig cap a Pineda i comença a dir-me que la gent està seguint la prova i envient missatges d'ànim, i que ell em veu molt bé. Quin crack el "Guada".
La segona ja em trobo al gran Rafa. Com sempre que el tinc el costat no calla ni un segon quan paso, jo me l'escolto i així no penso en el que em queda. Crec que va petir més en el Challenge animant-nos al Tusi i a mi que a Lanzarote fent l'Ironman.
La tercera dues coses, saber que el Tusi ja ha arribat em dona
un plus de força , i un kilòmetre de companyia amb el Marc, el Roger i la Raquel fan la resta. Ja només queda la última.
A la cuarta ja no pots parar, has d'acabar epr tots els que han cregut que podies fer-ho. Per l'Ivan que sempre t'ho deia. Pels companys que t'han estant animant, els que han vingut i els que no han pogut. Però sobretot per la família que és la que ha hagut de carregar-se aquesta bojeria esportiva. Pel Roger que no ha protestat en tot al dia mentre el seu pare corria; per l'Arnau, que no ha pogut venir però li encanta veurem sortir a entrenar; pel Marc, la seva il-lusió per tenir un pare Ironman és la que m'ha portat aqui (gràcies Marc); i sobretot a la Raquel, perque sense tu no hi ha Ironman, no hi ha esport i no hi ha res, no t'ho podré pagar mai.



Joan FINISHER amb Roger i Marc

Tusi , Joan i Rafa










TriSo Gavà Triatló, sábado 23-10-2010

Se trata de una actividad no competitiva de triatlón de carácter entreno, iniciación o diversión pero con control de tiempos donde el objetivo es pasar un buen rato mientras hacemos lo que nos gusta.

Fecha y hora: Sábado, 23 de Octubre a las 9:00.

Lugar: Plaza de la Vela en Gavà Mar.

Inicialmente se reserva solo para socios y familiares del club. Es gratuito. Para apuntarse responder a esta entrada con un comentario.

Será de distancia sprint pero las distancias serán aproximadas. Ver gráficos de los circuitos debajo.

NO es una competición, y no habrá control del tráfico por lo que es obligatorio respetar las normas de circulación, así como a los otros usuarios de la zona que nos podamos encontrar por donde circularemos o correremos. Extremar las precauciones, ante todo debe primar nuestra seguridad y la de terceros

Vamos a organizarlo lo más parecido a un triatlón con sus normas. Para los que las desconozcan se hará un briefing antes de empezar 10’ antes de empezar. No habrá jueces, por lo es vital vuestra total colaboración para que se desarrolle de manera limpia y segura.

Al final tendremos un sorteo con alguna sorpresa gracias a Base Castelló Esports.

Mapas y distancias de los recorridos

  • Boxes: Se instalarán en la plaza de la Vela.Contaremos con soportes grácias a nuestro antiguo compañero y entrenador Carles Paredes de Win sports.
  • Natación: serán unos 750 mts aprox. en dos vueltas en forma de triangulo con dos boyas con salida del agua entre vueltas.
  • Ciclismo: recorrido llano de unos 25 Ks. de 1 vuelta completa y la otra más corta. Dirección Gavà (por Beltrán i Güell), Viladecans (por la carretera de los chatarreros) y luego hacia las Filipinas (camí de Can Simó i del Filipines) y haciendo un giro de 180º en la rotonda antes de llegar a la autovía. Luego regresar por el mismo camino, pero la segunda vuelta se empezará en la rotonda llegando a Beltrán i Güell, la segunda rotonda que os encontréis, es decir no se llega a Gavà Mar.

  • Carrera a pie: 2 vueltas de 2,5 kms aprox. por el paseo marítimo dirección Castelldefels, pasando en cada una de ellas por la zona de boxes y meta. En este punto de giro de 180º intentaremos poner un avituallamiento.No invadir el carril bici.

Reglamento

  • Los circuitos estarán abiertos al tráfico. Por lo tanto, OBLIGATORIO respetar las normas de tráfico.
  • Por esta misma razón y por cuestiones de seguridad no está permitido el “drafting” (ir a rueda). Dejar un mínimo de 3 mts. (dos bicis) entre bicis y no ir en paralelo.
  • Al salir del agua se deberá guardar el neopreno, gorro, etc.. en una bolsa o saco.
  • Miraremos de preparar un avituallamiento para la carrera a pie que estará ubicado al final de la primera vuelta. Es importantisimo NO tirar los vasos o botellas fuera de la zona que señalemos. Cuestión de imagen y de respeto al entorno.
  • Habrá una reunión informativa a las 8:45.

Recomendaciones

  • Llegar unos 30’ antes del inicio.
  • Traer vuestra vestimenta del club. Para los que no tengan, miraremos si alguna alma caritativa puede dejar alguna pieza.
  • Poner la placa con el dorsal actual de la Fede en la bici. Traeremos algunas para los que no tengan.
  • Traer el gorro de natación con el dorsal de la Fede. Traeremos alguno numerado para los que no tengan.
  • Traer una bolsa de plástico o saco para dejar el neopreno (quien quiera usarlo), gafas y gorro al salir del agua.

Voluntarios

Para hacer esto posible contaremos con la colaboración de algunos socios. Gracias de antemano.

Para cualquier duda o aclaración os podéis dirijir a Joan García o David Cervera, que muy amablemente os atenderemos.

Recordar (sobretodo los nuevos) que esto no es una prueba oficial y podemos adaptarnos a ciertas cosas, además si a alguien le falta algo de material, miraríamos de encontrar una solución. La cuestión es apuntarse.

Este puede ser el último reto de la temporada. No te lo puedes perder.